Juriu 2022

Mulțumim următorilor fotografi care au răspuns invitației de a juriza această ediție în 2022:

„ARTA PĂCII”

Membrii juriului

Ionuț Hrincescu

locul 1 la concursul foto (2021)

Bună! Sunt Ionuț Hrincescu, am 25 de ani și pentru mine fotografia este o artă. Îmi place să surprind trăirile și emoțiile oamenilor. De aceea îmi place un pic mai mult fotografia de portret. Dar asta nu înseamnă că nu îmi place și restul. De exemplu, îmi place fotografia de peisaj și cea etnografică. Pasiunea mea a început când eram prin liceu, atunci când am pus mâna pentru prima dată pe un aparat foto, și acela de la un coleg. Aș dori ca fotografiile mele să inspire, să ajute și să motiveze pe alții atunci când le privesc și să înțeleagă că chiar dacă sunt multe lucruri rele în lume, undeva există și o rază de speranță.
Ionuț este câștigătorul locului 1 obținut la Concursul de Fotografie din anul 2021 pe tema „Sănătate pentru TINEri”, organizat de către Asociația „Youth Can Do It”.
Fotografie câștigătoare a concursului "Sănătate pentru TINEri" din anul 2021 (realizată în județul Suceava)

Alexia Jumaischi

LOCUL 2 LA CONCURSUL FOTO (2021)

Numele meu este Jumaischi Alexia, am 18 ani și sunt elevă la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava. Pasiunea mea pentru fotografie a început încă de când eram mică, pe vremea când îi ceream telefonul mamei ca să fotografiez fiecare frunză căzută pe jos. Mi se părea incredibil cum puteam surprinde și păstra cadre cu fiecare element al naturii care mă atrăgea, deși calitatea imaginii era foarte slabă atunci. Ușor, ușor, pasiunea pentru fotografia statică de element și peisaj, s-a transformat în pasiune pentru fotografia de portret. Pot să zic că îmi place să surpind trăsăturile oamenilor, să le conturez și să le încadrez într-o poveste. Sunt sigură că mai am încă multe de învățat, dar tot ce pot spune e că este un drum minunat de la care nu m-aș mai abate, indiferent cât de mici ar fi pașii parcurși.
Alexia este câștigătoarea locului 2 obținut la Concursul de Fotografie din anul 2021 pe tema „Sănătate pentru TINEri”, organizat de către Asociația „Youth Can Do It”.
Fotografie câștigătoare a concursului "Sănătate pentru TINEri" din anul 2021 (realizată în județul Suceava)

Cătălin Cioban

Fotograf angajat în Suceava

Mă numesc Cioban Cătălin, am 23 de ani, absolvent al Universității din Suceava și îmi place să fotografiez evenimente unde pot surpride emoțiile oamenilor cât mai aproape de naturalețea lor, cât mai autentice, dar sunt pasionat și de fotografie de peisaj, prin care pot să redau frumusețea locurilor pe care le vizitez. Am reușit să îmi transform pasiunea, care a început în liceu după ce mi-am cumpărat un DSLR din curiozitate, într-o meserie și am sute de evenimente fotografiate în ultimii 4 ani, evenimente la care am cunoscut foarte mulți oameni extraordinari ceea ce mă face să iubesc ceea ce fac. După tot acest timp și experiența acumulată, pot spune că cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai.
Cătălin este membru fondator al Asociației „European Media and Cinematic Community”, colaboratorul de încredere în organizarea concursului desfășurat prin imagini.ro
Fotografie realizată în cadrul unui concert desfășurat în Suceava
Tema concursului din 2022: "Arta Păcii"

Concurs cu fotografii ale celor aflați în județul Suceava (14-35 ani)
care evidențiază ce reprezintă pacea pentru tineri.

Termen limită înscrieri: prelungit până pe 23 octombrie 2022, ora 23

Mulțumim pentru înscriere tinerilor participanți din 2022:
21 fete și 12 băieți între 15-35 ani, din 13 localități rurale și 20 urbane (ale județului Suceava).

Proiect de tineret organizat cu sprijinul Consiliului Județean Suceava