Juriu 2021 1

Mulțumim următorilor fotografi care au răspuns invitației de a juriza această ediție în 2021:

„Ce e de vizitat în județul Suceava?”​

Membrii juriului

Gabriel Marian

Fotograf premiat internațional

Numele meu este Gabriel Marian, am 41 de ani și locuiesc și lucrez în Suceava. De peste 20 de ani fac radio, iar povestea mea fotografică are cam aceeași vechime – a început la sfârșitul anilor ’90, când am câștigat, la un concurs al unui post de radio, o cameră pe film. După aceea, am fotografiat cu diverse camere, până în 2007, când mi-am cumpărat propria cameră compactă digitală. Un an mai târziu, am trecut la nivelul următor, cumpărând o cameră DSLR. Din 2014 fotografiez, în paralel și cu smartphone-ul meu, iar acum pot spune că ponderea e undeva la 50-50 (telefon/cameră). Trecând peste partea tehnică, trebuie să spun că am avut câteva fotografii apreciate și premiate de entități locale sau internaționale, una dintre cele mai mari realizări fiind publicarea, în 2012, a unei fotografii personale în ediția internațională printată a National Geographic Traveler. Aceeași fotografie îmi aducea, la sfârșitul lui 2011, marele premiu (un kit DSLR) la un concurs inițiat de Nikon UK. Am avut și câteva expoziții, individuale sau de grup, atât în țară cât și în străinătate, iar acum pregătesc o expoziție personală ”Best Of”. Despre fotografiile mele aș putea spune că surprind spectacolul naturii, trăirile oamenilor și tot ceea ce spune o poveste bună.
Gabriel este din anul 2008 membru de onoare al Asociației „Youth Can Do It”,  organizatorul principal al concursului desfășurat prin imagini.ro
Gabriel Marian - fotografii realizate cu telefonul în județul Suceava
Fotografii realizate cu telefonul în Suceava
Gabriel Marian - fotografie din Moara Carp (Moara), Suceava
Fotografie din Moara Carp (Moara), Suceava, premiată internațional

Cătălin Cioban

Fotograf angajat în Suceava

Mă numesc Cioban Cătălin, am 22 de ani, absolvent al Universității din Suceava și îmi place să fotografiez evenimente unde pot surpride emoțiile oamenilor cât mai aproape de naturalețea lor, cât mai autentice, dar sunt pasionat și de fotografie de peisaj, prin care pot să redau frumusețea locurilor pe care le vizitez. Am reușit să îmi transform pasiunea, care a început în liceu după ce mi-am cumpărat un DSLR din curiozitate, într-o meserie și am sute de evenimente fotografiate în ultimii 3 ani, evenimente la care am cunoscut foarte mulți oameni extraordinari ceea ce mă face să iubesc ceea ce fac. După tot acest timp și experiența acumulată, pot spune că cel mai bun aparat foto este cel pe care îl ai.
Cătălin este membru fondator al Asociației „European Media and Cinematic Community”, colaboratorul de încredere în organizarea concursului desfășurat prin imagini.ro
Cioban Cătălin - fotografie din Plutonița (Frasin), Suceava
Fotografie din Plutonița (Frasin), Suceava

Costina Botez

locul 1 la concursul foto (2020)

Am 17 ani și studiez la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Întotdeauna am vrut să descopăr arta care oprește timpul în loc, transformându-l într-o cronologie a stărilor pe care nu reușeam să le exprim liber. Astfel, imaginile m-au ajutat să înțeleg în profunzime interacțiunea cu oamenii, preferințele sau insecuritățile lor. Deși sunt la început, îmi doresc să investesc timp și energie în această pasiune, pentru că a realiza fotografii nu înseamnă doar captarea poveștii, ci surprinderea detaliilor care fac diferența.
Costina este câștigătoarea premiului 1 obținut la Concursul de Fotografie din anul 2020, organizat de către Asociația „Youth Can Do It” , cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava (DJST Suceava), în colaborare cu European Media & Cinematic Community (EMCC).
Costina Botez - fotografie premiată pe locul 1 la concursul din 2020
Fotografie câștigătoare a concursului "Viața tinerilor din prezent prin imagini.ro" (2020)
Tema concursului din septembrie 2021:
"Ce e de vizitat în județul Suceava?"

Concurs cu fotografii realizate de tineri (14-35 ani)
care evidențiază locuri de vizitat din județul Suceava

Mulțumim pentru înscriere tinerilor participanți din 2021:
22 fete și 23 băieți între 14-33 ani, din 27 localități rurale și 18 urbane (ale județului Suceava).

Proiect de tineret organizat cu sprijinul Consiliului Județean Suceava